Řemeslná pekárna
Vaši objednávku pečiva můžete udělat také on-line v dolní části této stránky naleznete přímo on-line objednávkový formulář. Termíny pečení sledujte prosím vždy v sekci aktuality. Děkujeme.
Máte rádi na chlebu křupavou kůrku a ještě lepší střídku? Milujete vůni čerstvého pečiva? Sbíhají se Vám sliny při představě chutného chleba s máslem, solí nebo domácí škvarkovou pomazánkou? Tak to jste u nás na tom správném místě. Zažijte moment, kdy v pekárně můžete pozorovat práci pekaře a počkejte si rovnou na teplý chléb nebo rohlíček.
Naše řemeslná pekařská byla vystavěna v prostorách bývalé mlýnice. Přáli jsme si zachovat duši 450 let starých prostor a věříme, že jsem nám to podařilo. Tradiční etážové pece s kamennými plotnami jsou dominantou místnosti. Pečeme s láskou, ručně a z těch nejlepších surovin a pro různé účely.
Kvalitu pečiva u nás dělají zejména poctivé suroviny a velmi pečlivý a pomalý způsob zpracovávání těsta.
Kde má být žitný kvas, je kvas. Kde má být máslo, tam je poctivá dávka másla. To prostě poznáte, stačí přivonět a ochutnat.
U nás si může zadat pečení třeba nevěsta s ženichem, nebo rádi uspořádáme pro firemní akci zábavný pekařský workshop, který zcela jistě přitáhne pozornost hostů nebo zpestří program daného dne. Pořádáme samozřejmě také pravidelné pečení pro sousedy, které často kombinujeme s prodejem dalších dobrot, jako jsou například domácí uzeniny nebo pomazánky. Největšími oblíbenci jsou: chléb Buškovák a Cibulák, mlynářovi koláče, křupavý rohlíček a lahodná ošťovická sladká pletýnka.
O našich produktech a pečení
Chleb Buškovák - chléb s vysokým podílem žitného kvasu, který zraje až 36h. Chléb válíme ručně do ošatek. Nejlépe chutná jen tak s máslem, sádlem :-).
Semínková cihla - vícezrnný chléb s vysokým podílem dýňových, lněných a slunečnicových semínek. Chléb výborně chutná k polévkám, salátům, lehčím jídlům.
Křupavý rohlíček - poctivá metoda dlouhodobého zrání těsta. Poctivé sádlové rohlíčky. Děti je prostě milují.
Bageta "Zrno" - bagetka vyrobená z žitného kvasu s celými žitnými zrny.
Ošťovická sladká pletýnka - s mandlemi, nebo mákem, pečená pro vás s láskou. Těsto dlouho zraje a poté mašlujeme, zdobíme.
Mlynářovy koláče - máslové těsto, poctivý tučný tvaroh s rozinkami, ručně mletý mák, poctivá jablečná náplň. Ochutnejte ke kávě.
Cibulák – bramborové těsto se škvarkami a smaženou cibulkou. Ke grilování, uzeninám nebo pomazánkám.
Ošťovická buchta (mák, tvaroh, povidlo) - mlynárovy vláčné jemné buchty, máslové, s pocitvým tvarohem, mákem nebo povidly
Pečivo je k vyzvednutí v den pečení - Pátek 20.12. a v čase 14-17:30h.
Pro dnešek tu nic není, zkuste to zítra